További engedélyek szükségesek

Amerikai palacsinta chilis BBQ-s paradicsomchutney-val

Elkészítési idő
40
perc
Elkészítési idő

Összetevők

A chutney-hoz:

  • 1 ek. barna cukor
  • 1 kg paradicsom
  • 1 db thai chili
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. őrölt római kömény
  • 2 ek. almaecet

Az amerikai palacsintához:

  • 1 bögre tej
  • 1 db tojás
  • 2 ek. olvasztott vaj
  • 2 ek. kristálycukor
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 bögre finomliszt
  • 4 ek. étolaj

A tálaláshoz:

  • 1 csokor bazsalikom

Elkészítés

1 adag 3 db palacsintának felel meg

01

A chutney-hoz a barna cukrot megkaramellizáljuk egy nagyobb lábasban, rádobjuk a felkockázott paradicsomot, a felkarikázott chilit és a zúzott fokhagymát. Sózzuk és hozzáadjuk a római köményt, majd közepes lángon főzzük 1 órán keresztül, végül hozzáadjuk az ecetet is. 

02

A palacsinta tésztájához egy keverőtálba tesszük a tejet, a tojást, a vajat, a cukrot, a sót, a sütőport és a finomlisztet, és habverővel csomómentesre keverjük. A bekevert tésztát cumiba rakjuk, és 10 percre félretesszük pihenni. 

03

Egy serpenyőt közepesen meleg hőmérsékletűre hevítünk, egy kevés olajat öntünk bele, és a cumiból nyomunk egy adagot, kb. 7 cm átmérőjű palacsintákat a serpenyőbe. 2-2 perc alatt megsütjük mindkét oldalukat. 

04

A forró paradicsomchutney-val nyakon öntve, aprított bazsalikommal megszórva tálaljuk a palacsintákat. 

megosztás