Amerikai palacsinta chilis BBQ-s paradicsomchutney-val
Összetevők
A chutney-hoz:
- 1 ek. barna cukor
- 1 kg paradicsom
- 1 db thai chili
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- 1 tk. őrölt római kömény
- 2 ek. almaecet
Az amerikai palacsintához:
- 1 bögre tej
- 1 db tojás
- 2 ek. olvasztott vaj
- 2 ek. kristálycukor
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 1 bögre finomliszt
- 4 ek. étolaj
A tálaláshoz:
- 1 csokor bazsalikom
Elkészítés
1 adag 3 db palacsintának felel meg
A chutney-hoz a barna cukrot megkaramellizáljuk egy nagyobb lábasban, rádobjuk a felkockázott paradicsomot, a felkarikázott chilit és a zúzott fokhagymát. Sózzuk és hozzáadjuk a római köményt, majd közepes lángon főzzük 1 órán keresztül, végül hozzáadjuk az ecetet is.
A palacsinta tésztájához egy keverőtálba tesszük a tejet, a tojást, a vajat, a cukrot, a sót, a sütőport és a finomlisztet, és habverővel csomómentesre keverjük. A bekevert tésztát cumiba rakjuk, és 10 percre félretesszük pihenni.
Egy serpenyőt közepesen meleg hőmérsékletűre hevítünk, egy kevés olajat öntünk bele, és a cumiból nyomunk egy adagot, kb. 7 cm átmérőjű palacsintákat a serpenyőbe. 2-2 perc alatt megsütjük mindkét oldalukat.
A forró paradicsomchutney-val nyakon öntve, aprított bazsalikommal megszórva tálaljuk a palacsintákat.