whrhwrhrwwhr

Bableves

Elkészítési idő
45
perc

Összetevők

  • 2 db közepes sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 mokkáskanál
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 liter húsleves
  • 1 konzerv vörösbab
  • 1 szál zellerzöld
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 db főtt tojás
  • 1 db citrom

Elkészítés

01

A sárgarépát megtisztítjuk, majd egy centis kockákra vágjuk, a vöröshagymát meg a fokhagymát fölaprítjuk. A vöröshagymát az olajon kevergetve megpároljuk, a fokhagymát hozzáadjuk, kissé megfuttatjuk benne, majd a sárgarépát is rádobjuk. Megsózzuk, a cukorral ízesítjük és kevergetve néhány percig pirítjuk.

02

A paradicsompürét hozzáadjuk, a húslevessel felöntjük, a citromlével ízesítjük, felforraljuk, majd a leöblített és lecsöpögtetett vörösbabot is beleöntjük.

03

A főtt tojásokat megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, a felaprított petrezselyemmel meg a citrom reszelt héjával összekeverjük, majd a leveshez adjuk. Felforraljuk, ha kell, utánaízesítünk és azonmód forrón tálaljuk.

A tetejét pirított kenyérkockákkal is megszórhatjuk.

megosztás