Bableves
Összetevők
- 2 db közepes sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál cukor
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1 liter húsleves
- 1 konzerv vörösbab
- 1 szál zellerzöld
- 1 csokor petrezselyem
- 2 db főtt tojás
- 1 db citrom
Elkészítés
01
A sárgarépát megtisztítjuk, majd egy centis kockákra vágjuk, a vöröshagymát meg a fokhagymát fölaprítjuk. A vöröshagymát az olajon kevergetve megpároljuk, a fokhagymát hozzáadjuk, kissé megfuttatjuk benne, majd a sárgarépát is rádobjuk. Megsózzuk, a cukorral ízesítjük és kevergetve néhány percig pirítjuk.
02
A paradicsompürét hozzáadjuk, a húslevessel felöntjük, a citromlével ízesítjük, felforraljuk, majd a leöblített és lecsöpögtetett vörösbabot is beleöntjük.
03
A főtt tojásokat megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, a felaprított petrezselyemmel meg a citrom reszelt héjával összekeverjük, majd a leveshez adjuk. Felforraljuk, ha kell, utánaízesítünk és azonmód forrón tálaljuk.
A tetejét pirított kenyérkockákkal is megszórhatjuk.