gluten

Almás-narancsos kacsa, polentával

Elkészítési idő
180
perc

Összetevők

  • 120 g kacsamell
  • 1 kisebb alma
  • 1 narancs
  • 30 g kacsazsír
  • 25 g kukoricadara
  • 1 gerezd fokhagyma
  • friss rozmaringág
  • szegfűszeg
  • só, bors

Elkészítés

01

Az almát és a narancsot felkockázzuk, és egy fazékba tesszük. Mellérakjuk a kacsamellet, ráöntjük a felolvasztott kacsazsírt és fűszerezzük. Annyi vizet öntünk alá, hogy épp ellepje és közepes fokozaton fedő alatt 2 órát konfitáljuk. Időnként keverjük át, szükség esetén még fűszerezzük. A kukoricadarára annyi vizet öntünk, hogy ellepje, sózzuk és folyamatos kevergetés mellett (alacsony fokozaton) addig főzzük, amíg sűrű, folyós masszát kapunk. (Ha szükséges menet közben még adjunk hozzá vizet.) Ezután egy kevés kacsazsírral kikent tepsibe öntjük (kb. 3-4cm vastagon), és 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük. Ha nagyobb adagot készítünk, akkor 10x10cm-es kockákra vágjuk. Amikor megpuhult a kacsamell, akkor kivesszük. A szószból  kihalásszuk a rormaringágat és a szegfűszegeket, majd a gyümölcsös szószt botmixerrel leturmixoljuk. Egy kisebb tepsibe tesszük a kacsamellet és a bőrét bekenjük a gyümölcsszósszal.  250 fokon 10 perc alatt megpirítjuk, közben 1-2 alkalommal újra bekenhetjük a szósszal. A polentára szedve tálaljuk.

Tápárték/adag
  • kalória
    633
  • zsír
    45 g
  • fehérje
    26 g
  • szénhidrát
    29 g
megosztás