Összetevők
- 100 g SPAR Natur*pur Bio zabpehely (aprószemű)
- 100 g alma
- 25 g SPAR Natur*pur Bio aranymazsola
- 25 g SPAR Natur*pur Bio dió
- 20 g SPAR free from laktózmentes vaj
- 75 ml SPAR free from laktózmentes tej (1,5%)
- 20 g SPAR Natur*pur Bio nádcukor
- 1 db Natur*pur Bio tojás
- 1 csomag sütőpor
- 0.5 csomag vaníliás cukor
- fahéj
Elkészítés
01
A zabpelyhet, mazsolát, apróra vágott diót, cukrot, vaníliás cukrot és a sütőport összekeverjük. Az almát nagylyukú reszelőn héjastul lereszeljük (apró kockákra is vághajuk), a levét kinyomkodjuk.
02
A vajat megolvasztjuk, majd elkeverjük a tejjel, tojással és a reszelt almával. A száraz és nedves hozzávalókat összekeverjük, ízesítjük fahéjjal és 10 percre félretesszük, hogy a zabpehely megszívja magát.
03
Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Még egyszer alaposan keverjük össze a tésztát és kanalazzuk bele a muffinpapírral bélelt formába.
A tetejét díszíthetjük 1-1 szem dióval. 180 fokon kb. 20-25 percig süssük.
Tápárték/adag
-
kalória
128 -
zsír
5 g -
fehérje
4 g -
szénhidrát
16 g -
cukor
3 g