Almás-fahéjas-diós muffin - laktózmentes

Elkészítési idő
50
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 100 g SPAR Natur*pur Bio zabpehely (aprószemű)
  • 100 g alma
  • 25 g SPAR Natur*pur Bio aranymazsola
  • 25 g SPAR Natur*pur Bio dió
  • 20 g SPAR free from laktózmentes vaj
  • 75 ml SPAR free from laktózmentes tej (1,5%)
  • 20 g SPAR Natur*pur Bio nádcukor
  • 1 db Natur*pur Bio tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 0.5 csomag vaníliás cukor
  • fahéj

Elkészítés

01

A zabpelyhet, mazsolát, apróra vágott diót, cukrot, vaníliás cukrot és a sütőport összekeverjük. Az almát nagylyukú reszelőn héjastul lereszeljük (apró kockákra is vághajuk), a levét kinyomkodjuk.

02

A vajat megolvasztjuk, majd elkeverjük a tejjel, tojással és a reszelt almával. A száraz és nedves hozzávalókat összekeverjük, ízesítjük fahéjjal és 10 percre félretesszük, hogy a zabpehely megszívja magát.

03

Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Még egyszer alaposan keverjük össze a tésztát és kanalazzuk bele a muffinpapírral bélelt formába.
A tetejét díszíthetjük 1-1 szem dióval. 180 fokon kb. 20-25 percig süssük.

Tápárték/adag
  • kalória
    128
  • zsír
    5 g
  • fehérje
    4 g
  • szénhidrát
    16 g
  • cukor
    3 g
megosztás