ddddddddddddddd

Almaleves

Elkészítési idő
30
perc

Összetevők

  • 40 dkg alma
  • 4 dl víz
  • 4 dl almalé
  • 1 db tejföl
  • 1 db főzőtejszín
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál liszt
  • 1 dl calvados

Elkészítés

01

Az almát megtisztítjuk, meghámozzuk, a magházát kikanyarítjuk, a gyümölcshúst kockára vágjuk, és a cukorral, a vízzel és az almalével feltesszük főni. Fűszerezzük.

02

Amikor megpuhult az alma (a forrástól számítva néhány perc), akkor egy kisebb tálban csomómentesre keverjük a tejfölt és a tejszínt a liszttel, és ezt a habarást beleöntjük a levesbe, majd gyorsan, alaposan elkeverjük. Egyszer felforraljuk. Ha szükséges, utánaízesítünk.

03

 Amennyiben nem gyerekeknek készítjük, ezen a ponton beletehetjük a Calvadost, vagy más almapálinkát.

Tálalás: Ez a gyümölcsleves minden tálalási hőmérsékletet "jól visel": hidegen, melegen, langyosan egyaránt fogyasztható.

megosztás