ősziételek

Tejszínes almatorta

Elkészítési idő
60
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 16 dkg liszt
  • 2 evőkanál vaj
  • 5 evőkanál tej
  • 1 dkg élesztő
  • 3 evőkanál cukor
  • 75 dkg alma
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 7.5 dkg mazsola
  • 5 dkg mandula

Elkészítés

01

A lisztet tálba szitáljuk, közepébe kis üreget vájunk. A vajat a tejjel langyosra melegítjük, a cukrot belekeverjük, végül az élesztőt belemorzsoljuk. Ezt a keveréket a lisztbe vájt mélyedésbe öntjük, a tojást beleütjük, majd addig dagasztjuk, míg a tészta el nem válik az edény falától. Letakarva langyos helyen 20 percig kelesztjük.

02

Az almát meghámozzuk, félbevágjuk, magházát kimetsszük, majd vékony cikkekre vágjuk.

03

A tejszínt a vaníliás cukorral és egy evőkanál liszttel elkeverjük.

04

A tésztát egy margarinnal kikent 26 centi átmérőjű, alacsony peremű tortaformába nyomkodjuk, az almát a tetejére rakjuk úgy, hogy a szeletek kissé fedjék egymást.

05

A tejszínes keveréket rálocsoljuk, a mazsolával és a mandulával megszórjuk, majd előmelegítet sütőben, 180°C-on 20 perc alatt megsütjük.

megosztás