Szezámmagos minikifli

Szezámmagos minikifli

Elkészítési idő
30
perc
Előkészítési idő
60
perc
Kelesztési idő
25
perc
Sütési idő

Összetevők

A tésztához

  • 3 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 7 g szárított élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 1 evőkanál
  • 1.5 dl napraforgó olaj
  • 30 dkg sajt

A tetejére

  • 1 db tojás
  • 3 ek. szezámmag

Elkészítés

01

A tejet meglangyosítjuk és elkeverjük benne a cukrot valamint az élesztőt. Hagyjuk 15 percig, hogy felfusson benne az élesztő.

02

Közben egy tálba szitáljuk a lisztet és a sót. Hozzáadjuk az élesztős tejet és az olajat, majd az egészből tésztát gyúrunk.

03

A tésztát edénybe tesszük, a tetejét letakarjuk fóliával, majd hagyjuk a duplájára kelni nagyjából egy óra alatt.

04

A megkelt tésztát négy részre osztjuk. Egyszerre egy adag tésztával dolgozunk: kör alakúra kinyújtjuk, 8 cikkre vágjuk.

05

A sajtból akkora darabokat vágunk, ami elfér a cikkek vastagabb részén és innen kezdve feltekerjük és megformázzuk a kifliket.

06

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, lekenjük tojással a tetejét, majd megszórjuk szezámmaggal. Megismételjük ugyanezt a többi tésztagombóccal is.

07

180 fokos sütőben 25 perc alatt aranybarnára pirítjuk őket.

megosztás