Szezámmagos minikifli
PT30M perc
PT60M perc
PT25M perc
Összetevők
A tésztához
- 3 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- 7 g szárított élesztő
- 50 dkg liszt
- 1 evőkanál só
- 1.5 dl napraforgó olaj
- 30 dkg sajt
A tetejére
- 1 db tojás
- 3 ek. szezámmag
Elkészítés
A tejet meglangyosítjuk és elkeverjük benne a cukrot valamint az élesztőt. Hagyjuk 15 percig, hogy felfusson benne az élesztő.
Közben egy tálba szitáljuk a lisztet és a sót. Hozzáadjuk az élesztős tejet és az olajat, majd az egészből tésztát gyúrunk.
A tésztát edénybe tesszük, a tetejét letakarjuk fóliával, majd hagyjuk a duplájára kelni nagyjából egy óra alatt.
A megkelt tésztát négy részre osztjuk. Egyszerre egy adag tésztával dolgozunk: kör alakúra kinyújtjuk, 8 cikkre vágjuk.
A sajtból akkora darabokat vágunk, ami elfér a cikkek vastagabb részén és innen kezdve feltekerjük és megformázzuk a kifliket.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, lekenjük tojással a tetejét, majd megszórjuk szezámmaggal. Megismételjük ugyanezt a többi tésztagombóccal is.
180 fokos sütőben 25 perc alatt aranybarnára pirítjuk őket.