sütőtökös quiche

Sütőtökös-túrós quiche

Elkészítési idő
60
perc

Összetevők

A tésztához

  • 20 dkg finomliszt
  • 12 dkg sütőmargarin
  • 1 teáskanál
  • 5 evőkanál víz

A töltelékhez

  • 0.5 db sütőtök
  • 3 db tojás
  • 3 dl tejföl
  • 10 dkg túró

Elkészítés

Tészta elkészítése

01

A lisztet a keverőtálba tesszük, majd hozzákeverjük a sót.

02

Belekockázzuk a hideg margarint, majd a robotgéppel elkezdjük keverni.

03

Ha már jó morzsalékos, kanalanként hozzáadjuk a vizet (lehet nem kell mind), hogy a tészta összeálljon, de ne legyen se túl kemény, se túl lágy.

04

Ezután kézzel még gyorsan kicsit összegyúrjuk, majd folpack fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.

05

Végül a hűtőből kivéve kinyújtjuk, majd egy piteformába helyezzük, úgy, hogy a szélét is befedje. Villával jól megböködjük, majd sütőpapírt teszünk a tészta tetejére, és nehezékkel megtöltjük (én rizst tettem bele).

06

Előmelegített sütőben 200 fokon elősütjük a tésztát (ha a széle már kezd színt kapni, kilehet venni).

07

A sütőből kivéve eltávolítjuk a nehezéket és megtöltjük a közben előkészített töltelékkel.

Töltelék elkészítése

01

A tök héját levágjuk, majd apróra felkockázzuk és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd megsütjük (én egy kisebb tök felét sütöttem meg).

02

A tejfölt, a tojást, és az ízlés szerinti fűszereket jól kikeverjük.

03

Az elősütött tésztára ráhelyezzük a megsült, felkockázott tököt. Ezután megszórjuk túródarabokkal, majd óvatosan ráöntjük a tejfölös-tojásos keveréket. Tetejét mandulaforgáccsal is meglehet szórni, de ez el is hagyható.

04

Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 30 perc alatt készre sütjük.

05

Langyosra hűtve tálaljuk. Tálaláskor még külön tejfölt is kínálhatunk hozzá.

megosztás