Csirkés-csipkebogyós vendégváró falatok
Összetevők
- 2 csomag leveles tészta
- 6 evőkanál vaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 0.5 csokor friss kakukkfű
- 300 g csirkemell
- ízlés szerint só, bors
- 120 g csipkebogyó lekvár
- 1 db tojás
- 200 g brie sajt
- 0.5 csokor friss snidling
Elkészítés
A leveles tésztákat kihajtogatjuk és felosztjuk 8-8 egyenlő négyzetre. Olajspray-vel kifújjuk a muffinsütő forma mélyedéseit, belerakjuk a tésztanégyzeteket, aztán mindegyiket kibéleljük egy darabka sütőpapírral és sütőbabot vagy száraz rizst öntünk bele. Így mehetnek a sütőbe 8-10 percre. Ha letelt az idő, kivesszük belőle a sütőbabot és a sütőpapírt.
Egy serpenyőben 4 evőkanál vajat melegítünk, beledobjuk a roppantott fokhagymát és a friss kakukkfüvet, majd ebben az aromatizált vajban minden oldalán lepirítjuk a megtisztított csirkemellfilét, közben sózzuk, borsozzuk. Amikor szépen körbepirult, a tetejére helyezünk 1 evőkanál vajat, majd a 160 fokra előmelegített sütőbe dobjuk és 10-12 perc alatt szaftosra sütjük.
A kész csirkét két villa segítségével szálakra tépkedjük, sózzuk, borsozzuk és adunk hozzá még 1 evőkanálnyi vajat. A tésztakosárkák aljába egy teáskanálnyi lekvárt rakunk, majd mehet bele a tépett csirke. A tészta széleit lekenjük enyhén felvert tojással, és mindegyik tetejére egy kocka brie sajtot teszünk. A megtöltött tésztakosárkákat visszadobjuk a 180 fokos sütőbe még 6-8 percre. Frissen aprított snidlinggel megszórva tálaljuk.