További engedélyek szükségesek

Tonhalkrémmel töltött kosárka

Elkészítési idő
10
perc
Elkészítési idő
11
perc
Sütési idő

Összetevők

A kosárkákhoz (4 adag = 24 db):

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 db tojás

A tonhalkrémhez:

  • 2 konzerv
  • 60 majonéz
  • 100 g tejföl
  • 1 teáskanál mustár
  • 0.5 fej vöröshagyma
  • 2 csokor friss petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma

A tálaláshoz:

  • 1 szál petrezselyem

Elkészítés

Nincs meg minden otthon?
01

A leveles tésztát kiterítjük és egy 5 cm átmérőjű kiszúróval köröket szaggatunk belőle. Minden második kör belsejét kiszúrjuk egy kb. 2 cm-es kiszúróval. Az így kapott gyűrűket fogjuk felhasználni a kosárkákhoz. A teli köröket lekenjük felvert tojással és ráhelyezzük a tésztagyűrűket, amiket szintén lekenünk a felvert tojással és betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe 11 percre. 

Tipp:

A tésztakarikák belsejét, hogy ne menjen kárba, egy kis tojással megkenve és tetszőlegesen sajttal vagy szezámmaggal megszórva kisüthetjük. 

02

A tonhalról leöntjük az olajat és egy tálba tesszük a majonézzel, a tejföllel, a mustárral, a finomra vágott vöröshagymával és petrezselyemmel, valamint a reszelt fokhagymával együtt. Sózzuk, borsozzuk, majd az egészet alaposan összekeverjük és egy teáskanál segítségével megtöltjük vele a kihűlt kosárkákat. Mindegyik tetejét egy-egy levél petrezselyemmel díszítjük.

megosztás