Összetevők
A kosárkákhoz (4 adag = 24 db):
- 1 csomag leveles tészta
- 1 db tojás
A tonhalkrémhez:
- 2 konzerv
- 60 majonéz
- 100 g tejföl
- 1 teáskanál mustár
- 0.5 fej vöröshagyma
- 2 csokor friss petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
A tálaláshoz:
- 1 szál petrezselyem
Elkészítés
A leveles tésztát kiterítjük és egy 5 cm átmérőjű kiszúróval köröket szaggatunk belőle. Minden második kör belsejét kiszúrjuk egy kb. 2 cm-es kiszúróval. Az így kapott gyűrűket fogjuk felhasználni a kosárkákhoz. A teli köröket lekenjük felvert tojással és ráhelyezzük a tésztagyűrűket, amiket szintén lekenünk a felvert tojással és betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe 11 percre.
A tésztakarikák belsejét, hogy ne menjen kárba, egy kis tojással megkenve és tetszőlegesen sajttal vagy szezámmaggal megszórva kisüthetjük.
A tonhalról leöntjük az olajat és egy tálba tesszük a majonézzel, a tejföllel, a mustárral, a finomra vágott vöröshagymával és petrezselyemmel, valamint a reszelt fokhagymával együtt. Sózzuk, borsozzuk, majd az egészet alaposan összekeverjük és egy teáskanál segítségével megtöltjük vele a kihűlt kosárkákat. Mindegyik tetejét egy-egy levél petrezselyemmel díszítjük.