Sütőtökös polenta
Összetevők
- 12 dkg kukoricadara
- 7.5 dl alaplé
- 0.5 evőkanál olívaolaj
- 0.5 evőkanál vaj
- 1 csipet só
- 0.5 db sonkatök
Elkészítés
01
A polentához először megsütjük a sütőtököt, kikaparjuk a húsát, villával összenyomjuk.
02
Az alaplét vagy vizet feltesszük a kukoricadarával és egy kis olívaolajjal főni (5 deci lével indítunk, ha kell, még közben pótoljuk), mikor felforrt, hozzáadjuk a tökpürét.
03
Sózzuk, borsozzuk, kevés mézzel ízesítjük.
04
Kis lángon (ez fontos!), gyakran kevergetve főzzük, míg a kukoricadara teljesen megpuhul (20-30 perc).
05
A végén egy kevés hideg vajat keverünk hozzá.
06
Tálaláskor tökmagolajjal és mézzel meglocsoljuk.