Összetevők
A tésztához
- 30 dkg liszt
- 3 dkg vaj
- 1 dl natúr joghurt
- 0.5 csomag élesztő
- só
A töltelékhez
- 30 dkg sütőtök
- 15 dkg fetasajt
- 1 fej lilahagyma
Elkészítés
Tészta elkészítése
01
Gyúrjunk a tészta hozzávalóiból ruganyos tésztát. Meleg vizet apránként adagoljuk hozzá.
02
Hagyjuk kelni a tésztát 1.5 órán át.
Töltelék elkészítése
01
A tököt vágjuk fel apró kockákra, a hagymát szeleteljük vékonyra.
02
Kevés olajon pároljuk meg a hagymát a tökkel együtt. Kicsit oda is pirulhat.
03
Ha kész, villával enyhén törjük meg. Morzsoljuk rá a fetát.
Összeállítás
01
Melegítsük elő a sütőt 230 fokon.
02
Nyújtsuk ki a tésztát 2 db 20x40 cm-s lapnak.
03
Töltsük őket hosszában félig a töltelékkel. Tekerjük fel szorosan, majd vágjunk kb. 3 cm-s szeleteket. Ezeket helyezzük vágott oldallal lefelé sütőlapra, kicsit lapítsuk le, majd süssük 15 percig.