Sütés nélküli körtés-mézeskalácsos sajttorta
Összetevők
- 50 dkg körte
- 2 evőkanál vaj
- 1 evőkanál nádcukor
- 1 db csillagánizs
- 25 dkg mascarpone
- 5 dkg porcukor
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- 2.5 dl habtejszín
- 30 dkg mézeskalács-keksz
Elkészítés
Először készítsük el a párolt körtét. Ehhez a gyümölcsöket alaposan mossuk meg, a magházukat és a szárukat távolítsuk el, majd kockázzuk fel a gyümölcshúst.
A vajat egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel, majd adjuk hozzá a körtét, a nádcukrot és a csillagánizst. Közepes lángon 10-15 percig pároljuk, amíg kissé meg nem puhul és a leve elfő. Ha kész, vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
A mascarponét a porcukorral, a vaníliakivonattal és a habtejszínnel együtt tegyük tálba és robotgéppel verjünk belőle kemény habot.
Egy gyümölcskenyérformát béleljünk ki frissentartó-fóliával, majd fektessünk az aljára egy réteg kekszet. Erre halmozzuk rá a mascarponekrém harmadát, majd tegyük rá a körte felét. Jöhet egy újabb réteg keksz, majd a hab és egy újabb réteg körte. Tegyük rá a harmadik sor kekszet és fedjük be az utolsó adag habbal.
Tegyük hűtőbe legalább egy éjszakára, majd másnap fordítsuk ki a formából, húzzuk le róla a fóliát és szeletekre vágva tálaljuk.