körtés-mézeskalácsos sajttorta

Sütés nélküli körtés-mézeskalácsos sajttorta

Elkészítési idő
35
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 50 dkg körte
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál nádcukor
  • 1 db csillagánizs
  • 25 dkg mascarpone
  • 5 dkg porcukor
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 2.5 dl habtejszín
  • 30 dkg mézeskalács-keksz

Elkészítés

01

Először készítsük el a párolt körtét. Ehhez a gyümölcsöket alaposan mossuk meg, a magházukat és a szárukat távolítsuk el, majd kockázzuk fel a gyümölcshúst.

02

A vajat egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel, majd adjuk hozzá a körtét, a nádcukrot és a csillagánizst. Közepes lángon 10-15 percig pároljuk, amíg kissé meg nem puhul és a leve elfő. Ha kész, vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.

03

A mascarponét a porcukorral, a vaníliakivonattal és a habtejszínnel együtt tegyük tálba és robotgéppel verjünk belőle kemény habot.

04

Egy gyümölcskenyérformát béleljünk ki frissentartó-fóliával, majd fektessünk az aljára egy réteg kekszet. Erre halmozzuk rá a mascarponekrém harmadát, majd tegyük rá a körte felét. Jöhet egy újabb réteg keksz, majd a hab és egy újabb réteg körte. Tegyük rá a harmadik sor kekszet és fedjük be az utolsó adag habbal.

05

Tegyük hűtőbe legalább egy éjszakára, majd másnap fordítsuk ki a formából, húzzuk le róla a fóliát és szeletekre vágva tálaljuk. 

megosztás