Sült-töltött őszibarack dióhabbal
Összetevők
- 8 db őszibarack
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 db tojásfehérje
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 5 db babapiskóta
- 10 dkg cseresznyebefőtt
Elkészítés
01
A babapiskótát lereszeljük és a kimagozott, apróbb darabokra vágott cseresznyével, a vaníliás cukorral és a fahéjjal összekeverjük. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk és ráültetjük a felezett őszibarackokat (ha az aljára kis talpat vágunk, akkor nem fog eldőlni). A barackokba töltjük a cseresznyés masszát.
02
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a darált diót. Végül a megtöltött barackok tetejére kis halmokat teszünk. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten addig sütjük, míg a hab szép piros lesz.
Tálalás
Még melegen tálaljuk.