qwertz

Sült-töltött őszibarack dióhabbal

Elkészítési idő
45
perc

Összetevők

  • 8 db őszibarack
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 5 db babapiskóta
  • 10 dkg cseresznyebefőtt

Elkészítés

01

A babapiskótát lereszeljük és a kimagozott, apróbb darabokra vágott cseresznyével, a vaníliás cukorral és a fahéjjal összekeverjük. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk és ráültetjük a felezett őszibarackokat (ha az aljára kis talpat vágunk, akkor nem fog eldőlni). A barackokba töltjük a cseresznyés masszát.

02

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a darált diót. Végül a megtöltött barackok tetejére kis halmokat teszünk. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten addig sütjük, míg a hab szép piros lesz.

Tálalás

Még melegen tálaljuk.

megosztás