Rácz Jenő kedvenc Tatár beefsteak receptje

Elkészítési idő
20
perc
Előkészítési idő

Összetevők

  • 400 g tatár marhahús
  • 15 g petrezselyem
  • 30 g vöröshagyma
  • 25 g csemege uborka
  • 1 db tojás sárgája
  • 2 teáskanál extra szűz olivaolaj
  • 5 g Worcester szósz
  • 20 g ketchup
  • 10 g dijoni mustár
  • 1 g őrölt fekete bors
  • 5 g
  • 4 szelet kalács

Elkészítés

01

Egy keverőtálba helyezzük bele a tojássárgáját és keverjük habosra az olajjal. Adjuk hozzá a dijoni mustárt, a Worchester szószt és ketchupot. ­Ez az úgynevezett tatár mesterszósz.

02

Egy tálcára helyezzük a Regnum tatár marhahúsunkat, ízesítsük be sóval, borssal, adjuk hozzá az apróra vágott uborkát, hagymát és a finomra vágott petrezselyemlevelet is.

03

Ezt követően mixeljük össze a mesterszószt a hússal és a hozzávalókkal. A kalácsot szeljük le, kenjük meg kevés vajjal és egy serpenyőben pirítsuk meg mindkét oldalát. Szervírozáskor helyezzünk a tatár beefsteakre a pirított kalácsból.

megosztás