Összetevők
- 10 dkg vaj
- 1.5 dl víz
- 8.5 dkg liszt
- 2 db tojás
- 3 db tojás sárgája
- 3 evőkanál cukor
- 4 dl tej
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 20 dkg erdeigyümölcs-mix
Elkészítés
A vajat kislábasban, a vízben kis lángon megolvasztjuk, felforraljuk, levesszük a tűzről, gyors mozdulatokkal belekeverünk 7,5 dkg lisztet és addig keverjük, amíg a tészta elválik az edény falától. Hagyjuk hűlni, majd egyenként belekeverjük a tojásokat és nagyon alaposan eldolgozzuk. Diónyi nagyságú kupacokat formázunk belőlük, sütőlapra tesszük és előmelegített sütőben 180°C-on, kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Sütés közben a duplájára nőnek.
A főzött krémhez egy lábasba 2 ek cukrot és 1 tojássárgáját alaposan elkeverünk, hozzáadjuk a maradék (kb. 1 ek) lisztet. 2 dl tejet felmelegítjük és kanalanként hozzáadjuk a cukros masszához. Ha már teljesen összekevertük, akkor feltesszük a lábast a tűzhelyre és folyamatosan keverve, sűrű krémmé főzzük. Ezután kihűtjük, majd a fánkok közepébe töltjük úgy, hogy a fánkokat „meglékeljük” és egy mokkáskanállal a krémet belekanalazzuk. Az étcsokit a maradék 2 dl forró tejjel felolvasztjuk.
Tegyük egy lábasba a maradék 2 tojássárgáját, a 2 ek cukrot, a keményítőt és lassan a forró tejet. Kis lángon folyamatosan keverve sűrítsük be a krémet. A vaníliás cukorral ízesítjük és az olvasztott csokival simára keverjük. A csokikrémet egy kerámia tálba öntjük, majd tegyük bele a főzött krémmel megtöltött golyókat.
Tálaláskor a gyümölcsökkel és a tejszínhabbal díszítjük.