x

Pikáns lencseleves füstölt tarjával

Elkészítési idő
180
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 25 dkg füstölt sertéstarja
  • 25 dkg lencse
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek. liszt
  • 2 db babérlevél
  • 1 ek. ételízesítő
  • 0.5 tk. pirospaprika
  • 1 ek. mustár
  • 2 dl tejföl
  • 1 citrom leve
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 1 dl olaj
  • 1.5 liter víz

Elkészítés

01

A lencsét 2-3 órára hideg vízbe áztatjuk. A sárgarépát, a fehérrépát és a hagymát megtisztítjuk. Az előbbieket vékony karikákra, az utóbbit finom darabokra vágjuk.

02

Egy külön lábosban olajon megfuttatjuk a hagymát, majd a zöldségeket is rádobjuk, és együtt puhára pároljuk

03

Ezt követően a fazék tartalmát liszttel meghintjük, összekeverjük, felöntjük a vízzel, majd hozzáadjuk a mustárt.

04

A lencsét közben leszűrjük, a levesbe öntjük, és kevergetve fölforraljuk. Megfűszerezzük, majd lefedve, kis lángon puhára főzzük.

05

Levesünket végül tejföllel dúsítjuk, friss citrom levével kellemesen savanykásra ízesítjük, a fölaprított petrezselymet és z előfőzött, kockákra vágott füstölt tarját pedig zárásképp belekeverjük.

Jó tudni:

A lencse amellett, hogy nagyon egészséges, igen változatos és finom levesek alapjául is szolgál. Egy kis füstölt tarjával pedig könnyen a húsimádók kedvencévé válhat.

megosztás