Paradicsomos rukkola saláta
Összetevők
- 25 dkg rukkola
- 5 db paradicsom
- 2 szelet kenyér
- 1 csokor újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek. olívaolaj
Elkészítés
A salátát alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük. A paradicsomokat egy pillanatra forró vízbe mártjuk, héjukat lehúzzuk, a magokat kikaparjuk, húsát feldaraboljuk. A kenyeret kis kockákra vágjuk, majd serpenyőben, rázogatva megpirítjuk. A megtisztított újhagymát vékony karikákra szeljük. Az így előkészített hozzávalókat salátástálban összeforgatjuk, megsózzuk, megborsozzuk, végül a zúzott fokhagymával ízesített olívaolajjal meglocsoljuk.
Jó tanács: A paradicsomok héját úgy tudjuk könnyedén lehúzni, hogy forrásban lévő vízbe dobjuk, magunkban elszámolunk 30-ig, majd szűrőlapáttal hidegvízbe szedjük, kissé kihűtjük, majd héját lehúzzuk. A kb. 30 másodperc alatt a héj elválik a paradicsom húsától, de még nem fő szét.
Egy finom nyári saláta, friss paradicsomból, újhagymából és ruccolából. Szénhidrátszegény étel, ha a kenyeret elhagyjuk belőle. Egy könnyed esti vacsorának kitűnő választás.