Olaszos sós tortácska
Összetevők
- 25 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 1 db tojás
- 1 mokkáskanál só
- 30 mozzarella sajt
- 30 dkg paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál oregánó
Elkészítés
01
A tésztát kézzel vagy a robotgép késeivel gyúrd homogénné, majd tedd fél órára a hűtőbe.
02
A töltelékhez vágd kockákra a mozzarellát, a kimagozott (esetleg meghámozott) paradicsomot, ízesítsd a fokhagymával, oregánóval, sóval, borssal.
03
A tésztát nyújtsd vékonyra, bélelj ki muffin- vagy tartelette-formákat, majd töltsd meg azokat a sajtos-paradicsomos keverékkel.
04
170 °C-ra melegített (nem légkeveréses) sütőben 40 perc alatt átsül a tészta.