werz

Mozzarella saláta pirított pármai sonkával

Elkészítési idő
15
perc

Összetevők

  • 1 db mozarella sajt
  • 5 dkg újhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 csokor rukkola
  • 4 szelet pármai sonka
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál fehérborecet

Elkészítés

01

A paradicsomot felszeleteljük, az újhagymát apróra vágjuk. A hagymát olívaolajon rövid ideig pirítjuk, rádobjuk a sonkaszeleteket, megsütjük, majd leöntjük a balzsamecettel és felforraljuk.

02

Tálalás: A rukkolát tálra helyezzük, fészket képezünk belőle, ebbe tesszük a paradicsomszeleteket és a mozzarellát. Fűszerezzük olajjal, borecettel, sóval, borssal. A ropogós sonkát a saláta tetejére tesszük, leöntjük a hagymás mártással.

megosztás