Mézes-sárgabarackos tejbegrízpuding kókusztejből, barackmaggal szórva
Összetevők
- 3 dl kókusztej
- 0.5 bögre teljes kiőrlésű gríz
- 4 db sárgabarack
- 3 evőkanál méz
- 1 evőkanál juharszirup
Elkészítés
A kókusztejet felforralom, beleszórom a grízt és jó sűrűre főzöm, hogy a barack és a méz hígításával majd pont jó állagot nyerjek a végére. Közben megmosom és héjastól feldarabolom a barackot. Amikor a gríz már szinte csiriz állagú, elzárom alatta a gázt és hagyom kicsit hűlni.
Egy következő lépésben hozzáadom a barackot, megédesítem, és addig kevergetem, míg szinte teljesen homogénné válik. Tálakba szedem, kihűtöm, és akár így, akár tányérra kifordítva, juharsziruppal és durvára vágott barackmaggal díszítve kínálom. A bátrabbja ne hagyja ki belőle az őrölt kardamomot - istenien fog hozzá menni, és így desszertnek sem lesz utolsó.
A tálalás kapcsán pedig - már ha desszertnek szánjuk a fogást - lehet mindenféle formával variálni a hűtéshez, majd ilyen-olyan mártásokkal, díszekkel a dekoráláshoz.