Mézes-kuszkuszos túrós lepény erdei áfonyával
Összetevők
- 5 db tojás
- 6 evőkanál méz
- 500 g túró
- 125 kuszkusz
- 1 evőkanál sütőpor
- 0.5 db reszelt citromhéj
- 0.25 db citrom leve
- 1 csipet só
- 250 g áfonya
Elkészítés
01
A sütőt 170 fokra állítom.
02
A tojást kettéválasztom, a sárgáját a mézzel fehéredésig habosítom egy gépi habverővel.
03
Hozzádolgozom a túrót és a kuszkuszt a sütőporral, belereszelem a citrom héját, belefacsarom a levét és elkeverem.
04
A fehérjét egy kevés sóval kemény habbá verem és óvatosan beleforgatom a túrós masszába, végül beleszórom a megmosott áfonyákat, és azzal is vigyázva összekeverem.
05
Egy sütőpapírral bélelt formába öntöm az egészet, elegyengetem, majd megcsorgatom egy kevés extra mézzel, és betolom a sütőbe kb. 45-50 percre, vagy amíg olimpiai arany színe nem lesz.
Tűpróbázni is ér.