hwrhwrhwhr

Mézes-kuszkuszos túrós lepény erdei áfonyával

Elkészítési idő
30
perc

Összetevők

  • 5 db tojás
  • 6 evőkanál méz
  • 500 g túró
  • 125 kuszkusz
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 0.5 db reszelt citromhéj
  • 0.25 db citrom leve
  • 1 csipet
  • 250 g áfonya

Elkészítés

01

A sütőt 170 fokra állítom.

02

A tojást kettéválasztom, a sárgáját a mézzel fehéredésig habosítom egy gépi habverővel.

03

Hozzádolgozom a túrót és a kuszkuszt a sütőporral, belereszelem a citrom héját, belefacsarom a levét és elkeverem.

04

A fehérjét egy kevés sóval kemény habbá verem és óvatosan beleforgatom a túrós masszába, végül beleszórom a megmosott áfonyákat, és azzal is vigyázva összekeverem.

05

Egy sütőpapírral bélelt formába öntöm az egészet, elegyengetem, majd megcsorgatom egy kevés extra mézzel, és betolom a sütőbe kb. 45-50 percre, vagy amíg olimpiai arany színe nem lesz.

Tűpróbázni is ér.

megosztás