x

Márványos kalács

Összetevők

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg mandula őrölve
  • 10 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 3 ek. kakaópor
  • 1 tk. sütőpor
  • 0.5 dl tej

Elkészítés

01

A sütőt melegítsük elő 200 fokon. A vajat olvasszuk meg, a kakaópor kivételével tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba. Kézi mixerrel 1-2 perc alatt keverjük össze a tésztát, annyi tejet adagoljunk hozzá, hogy sűrű, de kicsit már folyós legyen a tészta. Szedjük ketté a tésztát 1/3-2/3 arányban, a kisebbik részhez keverjük hozzá a kakaót. Vajazzunk, lisztezzünk ki egy (pl. 18 cm-s) tortaformát, szedjünk az aljára egy adag fehér tésztát, majd egy kanál kakaósat, megint fehéret stb. stb. Süssük kb. 60 percen keresztül. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a közepe. Lekvárral kínáljuk.

Egy remek desszert, amit akár reggelire is fogyaszthatunk egy pohár tej mellé.

megosztás