Összetevők
- 10 dkg liszt
- 10 dkg mandula őrölve
- 10 dkg cukor
- 3 db tojás
- 3 ek. kakaópor
- 1 tk. sütőpor
- 0.5 dl tej
Elkészítés
01
A sütőt melegítsük elő 200 fokon. A vajat olvasszuk meg, a kakaópor kivételével tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba. Kézi mixerrel 1-2 perc alatt keverjük össze a tésztát, annyi tejet adagoljunk hozzá, hogy sűrű, de kicsit már folyós legyen a tészta. Szedjük ketté a tésztát 1/3-2/3 arányban, a kisebbik részhez keverjük hozzá a kakaót. Vajazzunk, lisztezzünk ki egy (pl. 18 cm-s) tortaformát, szedjünk az aljára egy adag fehér tésztát, majd egy kanál kakaósat, megint fehéret stb. stb. Süssük kb. 60 percen keresztül. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a közepe. Lekvárral kínáljuk.
Egy remek desszert, amit akár reggelire is fogyaszthatunk egy pohár tej mellé.