Marokkói meleg padlizsánsaláta

Marokkói meleg padlizsánsaláta

Elkészítési idő
45
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 1 db padlizsán
  • 4 db paradicsom
  • 1 mokkáskanál őrölt római kömény
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 0.5 db sóban érlelt citrom
  • 1 marék korianderlevél
  • 1 db chilipaprika
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 csipet fahéj

Elkészítés

01

Ha van mozsarad, porítsd a köményt, vagy használj őröltet. A padlizsánt kockázd fel és olívaolajon, közepes lángon pirítsd puhára.

02

Mikor már majdnem kész, kicsit húzd szét a padlizsánkockákat, hagyj szabadon egy kis olajat a serpenyőben: ide borítsd a fűszereket (kömény, paprika, fahéj, csili), pár másodperc alatt felszabadulnak az aromák. 

03

Add hozzá a hámozott, felkockázott paradicsomot és a vékonyra csíkozott savanyított citromhéjat.

04

Rottyants egyet rajta, sózd, borsozd, tálalás előtt szórd meg az apróra vágott korianderzölddel.

megosztás