Marokkói meleg padlizsánsaláta
Összetevők
- 1 db padlizsán
- 4 db paradicsom
- 1 mokkáskanál őrölt római kömény
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- 0.5 db sóban érlelt citrom
- 1 marék korianderlevél
- 1 db chilipaprika
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 csipet fahéj
Elkészítés
01
Ha van mozsarad, porítsd a köményt, vagy használj őröltet. A padlizsánt kockázd fel és olívaolajon, közepes lángon pirítsd puhára.
02
Mikor már majdnem kész, kicsit húzd szét a padlizsánkockákat, hagyj szabadon egy kis olajat a serpenyőben: ide borítsd a fűszereket (kömény, paprika, fahéj, csili), pár másodperc alatt felszabadulnak az aromák.
03
Add hozzá a hámozott, felkockázott paradicsomot és a vékonyra csíkozott savanyított citromhéjat.
04
Rottyants egyet rajta, sózd, borsozd, tálalás előtt szórd meg az apróra vágott korianderzölddel.