Mandulatorta gyümölcsözönnel
Összetevők
- 170 g mandulaliszt
- 50 g gluténmentes liszt
- 1 tk. kukoricakeményítő
- 2 tk. sütőpor
- 56 g vaj
- 200 g cukor
- 4 db tojás
- 1 csipet só
- citromhéj
- 120 ml habtejszín
- 1 ek. porcukor
- 400 g bogyós gyümölcs vegyesen
Elkészítés
01
175°C-ra előmelegíted a sütőt. A száraz hozzávalókat kiméred egy tálba, majd félreteszed.
02
Ezután egy nagyobb tálban a vajat a cukorral habosra kevered, majd további keverés mellett a tojásokat egyesével hozzáadod. Végül a száraz hozzávalókat is belekevered.
03
Egy papírral bélelt, 22 cm-es formában sütöd ki, körülbelül 50 perc alatt. A megsült tortát hagyd teljesen kihűlni.
04
Ha a torta kihűlt, felvered a tejszínhabot a cukorral. A torta tetején egyenletesen eloszlatod a tejszínhabot, és gazdagon díszíted a gyümölcsökkel.
Tipp:
A gyümölcsös süteményeket fel tudod dobni friss mentával, ami mind ízben, mind látványban sokat ad a desszertedhez.