Mandulatorta gyümölcsözönnel

Elkészítési idő
90
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 170 g mandulaliszt
  • 50 g gluténmentes liszt
  • 1 tk. kukoricakeményítő
  • 2 tk. sütőpor
  • 56 g vaj
  • 200 g cukor
  • 4 db tojás
  • 1 csipet
  • citromhéj
  • 120 ml habtejszín
  • 1 ek. porcukor
  • 400 g bogyós gyümölcs vegyesen

Elkészítés

01

175°C-ra előmelegíted a sütőt. A száraz hozzávalókat kiméred egy tálba, majd félreteszed. 

02

Ezután egy nagyobb tálban a vajat a cukorral habosra kevered, majd további keverés mellett a tojásokat egyesével hozzáadod. Végül a száraz hozzávalókat is belekevered. 

03

Egy papírral bélelt,  22 cm-es formában sütöd ki, körülbelül 50 perc alatt. A megsült tortát hagyd teljesen kihűlni.

04

Ha a torta kihűlt, felvered a tejszínhabot a cukorral. A torta tetején egyenletesen eloszlatod a tejszínhabot, és gazdagon díszíted a gyümölcsökkel.

Tipp:

A gyümölcsös süteményeket fel tudod dobni friss mentával, ami mind ízben, mind látványban sokat ad a desszertedhez.

megosztás