Összetevők
- 20 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 10 dkg málna
- 1 db joghurt
- 3 db tojás
- 1 db sütőpor
- 1 csipet só
- 1 db citrom reszelt héja
Máz
- 1 evőkanál vaj
- 10 dkg SPAR fehér csokoládé
- 20 dkg SPAR mascarpone
- 5 dkg málna
A forma kenéshez
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál liszt
Elkészítés
01
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a tojást és a lisztet, majd a többi hozzávalót is belekeverjük.
02
Hosszúkás formába vagy őzgerinc formába öntjük, és a málnát beleszórjuk. 175 fokon légkeveréses sütőben 40-44 percig sütjük.
03
Amikor kihűlt, kifordíthatjuk a formából, majd kenjük be a mázzal.
Máz
01
A csokoládét a vajjal gőz fölött felolvasztjuk, majd összekeverjük a mascarponéval. Tálalásnál az egészet megszórjuk málnadarabokkal.