x

Mákos gyümölcskenyér csokoládéval és rumos meggyel


Összetevők

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 10 dkg mák
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1.25 dl tej
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 0.5 db citrom
  • 20 dkg rumos meggy
  • 10 dkg fehér csokoládé

Elkészítés

01

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Előzetesen egy fontos figyelmeztetés a siker garantálása végett: az összes hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie.

02

A csokoládét összevágjuk egészen apróra. Robotgéppel habosra keverjük a vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Belereszeljük a citrom héját. Egy másik edényben a lisztet összekeverjük a mákkal, a sütőporral és a sóval, majd a vajas krémhez adagoljuk, közben a tejből is mindig adunk hozzá. A végén beleforgatjuk csokoládédarabokat és a kinyomkodott rumos meggyet. A tésztát kivajazott-lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) püspökkenyér-formába töltjük, és a sütőben 1 óra alatt készre sütjük. Megjegyzés: rumos meggy helyett kitűnően működik sima meggybefőttel is, pláne, ha gyerekek számára (is) készül.

03

Tálalás: Kiborítjuk a formából, ha kihűlt, a felolvasztott fehércsokoládéval díszítjük.

Ez a sütemény még azokat is elbűvöli majd, akik nem is szeretik annyira ezt a végtelenül egészséges alapanyagot, a mákot!

megosztás