Mákos gyümölcskenyér csokoládéval és rumos meggyel
Összetevők
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 db tojás
- 10 dkg mák
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1.25 dl tej
- 20 dkg étcsokoládé
- 0.5 db citrom
- 20 dkg rumos meggy
- 10 dkg fehér csokoládé
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Előzetesen egy fontos figyelmeztetés a siker garantálása végett: az összes hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie.
A csokoládét összevágjuk egészen apróra. Robotgéppel habosra keverjük a vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Belereszeljük a citrom héját. Egy másik edényben a lisztet összekeverjük a mákkal, a sütőporral és a sóval, majd a vajas krémhez adagoljuk, közben a tejből is mindig adunk hozzá. A végén beleforgatjuk csokoládédarabokat és a kinyomkodott rumos meggyet. A tésztát kivajazott-lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) püspökkenyér-formába töltjük, és a sütőben 1 óra alatt készre sütjük. Megjegyzés: rumos meggy helyett kitűnően működik sima meggybefőttel is, pláne, ha gyerekek számára (is) készül.
Tálalás: Kiborítjuk a formából, ha kihűlt, a felolvasztott fehércsokoládéval díszítjük.
Ez a sütemény még azokat is elbűvöli majd, akik nem is szeretik annyira ezt a végtelenül egészséges alapanyagot, a mákot!