x

Lencsegulyás magyarosan

Elkészítési idő
180
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 60 dkg marhagulyáshús
  • 2 ek. zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 3 db babérlevél
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 2 szál szárzeller
  • 20 dkg lencse
  • 1 ek. fűszerpaprika
  • 1 doboz tejföl
  • 1 ek. liszt
  • 1.5 liter zöldségalaplé
  • só, bors

Elkészítés

01

A húst felaprítjuk kis kockákra.

02

A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, és egy lábosban, zsiradékon valamennyit megdinszteljük.

03

Ha a hagyma már üveges, rátesszük a kockázott húst, és addig dinszteljük, amíg kifehéredik. Utána megszórjuk fűszerpaprikával, és még egy-két percig főzzük.

04

Ezt követően felöntjük annyi vízzel, ami ellepi a lábos tartalmát, és kis lángon, lefedve kb. másfél órán át pároljuk. Az elpárolgó vizet folyamatosan pótoljuk.

05

Közben a lencsét átmossuk, a zöldségeket felaprítjuk, a babérlevelekkel együtt a húshoz adjuk, és felöntjük az alaplével.

06

Ha a lencse megpuhult, a lisztből és a tejfölből habarást készítünk, egyenletesen a leveshez keverjük, egyet még forralunk rajta, és már tálalhatjuk is.

Igazi hazai különlegesség, így külföldi vendégeinknek bátran kínálhatjuk, ha egy kis ízelítőt adnánk hazánk gasztronómiájából.

megosztás