Összetevők
- 6 db habtejszín
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 db zselatinlap
- 0.5 dl rum
- 9 csomag vaníliás cukor
- 0.2 dl cointreau
- 50 dkg áfonya
Elkészítés
A tejszínt felforraljuk, majd kb. 15 percig lassú tűzön főzzük a kókuszreszelékkel.
Fél órán át hűlni hagyjuk, majd leszűrjük, a kókuszt kinyomkodjuk. Ha az így nyert kókuszos tejszín kevesebb, mint 500 ml, akkor kiegészítjük ennyire.
Fél órán át hűlni hagyjuk, majd leszűrjük, a kókuszt kinyomkodjuk. Ha az így nyert kókuszos tejszín kevesebb, mint 500 ml, akkor kiegészítjük ennyire. A zselatinlapokat (6 db) kevés hideg vízbe áztatjuk. Felmelegítjük a rumot, elkeverjük benne a kinyomkodott zselatint. A tejszínt újra felforrósítjuk, feloldjuk benne a vaníliás cukrot (6 csomag), hozzáadjuk a rumos zselatint és ízlés szerinti cukrot. Desszertes poharakba vagy tálkákba adagoljuk, és hűtőszekrénybe tesszük 24 órára.
A 24 óra elteltével elkészítjük az áfonyazselét. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.
Az áfonyát mixerben pürésítjük, átpasszírozzuk. Felforraljuk a likőrrel, a vaníliás cukorral és az ízlés szerinti cukorral. Belekeverjük a kinyomkodott zselatint, és langyosra hűtjük, vigyázzunk, ne hagyjuk megdermedni.
Elővesszük a hűtőből a kókuszkrémet, elosztjuk rajta a zselatinos áfonyát, és még 2 órán át hűtjük.