Keleties kápia-padlizsán saláta

Elkészítési idő
45
perc

Összetevők

  • 5 db padlizsán
  • 5 db kápiapaprika
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 5 db paradicsom
  • 1 teáskanál
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 0.5 db citrom leve
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 teáskanál tahini
  • 0.5 csokor korianderlevél
  • 0.5 csokor mentalevél

Elkészítés

01

A sütőt 180 fokra élesítem. A padlizsánt és a paprikát megmosom, a fokhagymát gerezdjeire szedem, és mindent hámozatlanul, szárastól elrendezek egy tepsin, amit a tartalmával aztán 40-45 percre betolok a sütőbe. Amikor a padlizsán bőre kicsit ráncos, a kápiáé meg hólyagos és barna, akkor belül megpuhultak a zöldségek. Ekkor vizet forralok, amibe a paradicsomokat majd egy percre belemerítem, hogy meg tudjam őket hámozni.

02

A paprikákat egy nejlonzacskóba teszem, lezárom, és hagyom pár percig. Közben a padlizsánt és a fokhagymát megfosztom a héjtól és a szártól, és egy nagy vágódeszkára teszem. A paprikát kiveszem a zacskóból, meghámozom, kimagozom, és a húsát a padlizsánhoz teszem. Végül a paradicsomot is kiveszem a vízből, meghámozom, mehet a többihez

03

Egy nagykéssel az egészet felaprítom, és egy keverőtálba teszem. Már csak ízesítenem kell a sóval, a borssal, a római köménnyel, a citrom levével, a tahinivel, a kimagozott, felaprított chilivel és a durvára vágott zöldfűszerekkel. Végül rálocsolom az olívaolajat, az egészet jól összekeverem, lehűtöm, és tálaláskor pitával, joghurttal, kevés zöldfűszerrel kínálom.

megosztás