Hideg kapros cukkinisaláta
Összetevők
- 2 db cukkini
- 250 g juhtúró
- 4 ek. olívaolaj
- 1 csokor kapor
- só, bors
- chilipor - opcionális
Elkészítés
A frissen sült húsok csodás kísérője, ami remekül kiegészíti a füstös, telt ízeket.
Egyszerű elkészíteni, kevés hozzávalóból áll, zamatos, hűsítő nyári köret, ami jól megy a grillrácsról frissen lekapott húsokhoz - kell ennél több? A hideg kapros cukkinisaláta mindezt tudja! Ráadásul a szénhidráttartalma elhanyagolható az olyan hagyományos grillköretekhez képest, mint a sült krumpli vagy a majonézes kukoricasaláta, úgyhogy ha neked ez szempont a köretválasztásnál, akkor ez a Te recepted.
Ha szeretnéd behűtve tálalni - ami egy meleg nyári délután bizony jól fog esni a frissen sült, még meleg húsok mellé - akkor érdemes előtte egy pár órával vagy akár egy nappal elkészíteni, és tálalásig hűtőbe rakni. De ha szeretnél a cukkinisalátának is füstös, grilles ízt adni, akkor arra is találsz ötletet a receptben.
A megtisztított cukkinit darabold fel kis cikkelyekre, majd az olívaolajon nagy lángon pirítsd meg pár perc alatt. Ha a cukkinit grilleznéd a salátához, akkor nagyobb hasábokra vágd, hogy ne essen le a rácsok között, és utólag darabold kisebb cikkelyekre, vagy pedig helyezz a grillre öntöttvas serpenyőt, amiben meg tudod pirítani.
Keverd össze a még meleg cukkinit a juhtúróval, ami a hőtől megpuhul, és jól át lehet vele forgatni a cukkinit.
Add hozzá az apróra vágott kaprot, és ízesítsd sóval-borssal, és ha szereted a csípőset, akkor egy kis chilivel.