Összetevők
- 50 dkg mascarpone sajt
- 2 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db narancs reszelt héja
- 1 csésze kávé
- 1 doboz babapiskóta
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál cointreau
Elkészítés
A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A sárgákat összekeverjük a mascarponéval, a cukorral, a vaníliáscukorral és a narancs reszelt héjával. A tojásfehérjét felverjük könnyed habbá. Ezt is elvegyítjük óvatosan a mascarponekrémmel. Félretesszük.
A (kihűlt) kávét egy szélesebb tányérba öntjük, hozzátöltjük a Cointreau-t. A piskótákat egyenként megforgatjuk a kávéban, majd egy tál aljára rendezgetjük őket egymás mellé. Innentől már csak ízlés és kedv kérdése: vagy csak egy réteg piskótát készítünk és arra öntjük az egész krémet, vagy kettéosztjuk a krémet, és az első réteg krém tetejére ismét kávéba áztatott piskótákat teszünk, majd arra a krém másik felét.
Úgy is variálhatjuk, hogy egy nagyon széles tálba teszünk le sok kávés piskótát, így jobban szétterítjük a krémet is. Sőt! Készíthetünk azonnal adagokat, kisebb tálakat, kelyheket használva! Mindenesetre, a végén megszórjuk a kakaóporral, majd a hűtőbe tesszük legalább pár órára; még jobb, ha egy teljes éjszakára. Tuljadonképpen még itt is dönthetünk másképpen, és csak tálalás előtt szórjuk meg a kakaóporral a krémet. Mindenhogy finom!