Epres tiramisu
Összetevők
- 2 dl narancslé 100%-os
- 30 dkg babapiskóta
- 15 dkg sütőmargarin
- 35 dkg mascarpone
- 70 dkg eper
- 12 ek. cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
01
Az epret (40 dkg) megmossuk, kicsumázzuk, majd a narancslével és a 3 ek cukorral, 1 vaníliás cukorral turmixoljuk. A krémhez a margarint a maradék 6 ek cukorral habosra keverjük. Végül a sajttal sima krémmé habosítjuk. A babapiskóta felét a narancsos eperben megáztatjuk, majd szép sorban egy szív alakú tortaformába rakjuk. Erre kerül a krém fele, majd az epres piskóta maradéka. A krém másik felét a tetejére kenjük, jól behűtjük, végül kakaóval meghintjük.
Tálaláskor 1 vaníliás cukorral és 3 ek cukorral turmixolt eperrel (30 dkg) körbelocsoljuk.
A tiramisu egy örök kedvenc és mindössze fél óra kell hozzá, hogy elkészítsük. Most egy epres változatát mutatjuk meg.