Epres-rebarbarás morzsasüti
Összetevők
- 6 szál rebarbara
- 40 dkg eper
Zabos; ropogós változathoz
- 14 dkg zabpehely
- 3 dkg vaj
- 2 ek. méz
- 2 ek. juharszirup
Omlós tésztás változathoz
- 15 dkg vaj
- 20 dkg liszt
- 8 dkg liszt
Elkészítés
01
Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. A rebarbarát hámozd, az epret tisztítsd, majd mosd meg őket. Vágd falatnyi daraboka, majd borítsd tűzálló tálba. Ha nem elég édes az eper, egy kis édesítésre szükséged lesz, méz vagy cukor mehet rá néhány kanállal. A vajat olvaszd folyóssá, majd keverd bele a juharszirupot, és egy kis cukrot vagy mézet. Simítsd mindezt a gyümölcs tetejére, és mehet a sütőbe. Az omlóstésztához tégy mindent a robotgépbe, és a forgókésekkel keverj belőle gyúrható tésztát (kb. 30 másodperc hozzávalók). Ezt morzsold a gyümölcs tetejére. A sütés mindkét változat esetében 15-20 perc.