Összetevők
- 20 dkg liszt
- 2 db tojás
- 3 dl tej
- 1.5 dl ásványvíz
- 3 ek. olaj
- 1 csomag szárított sütőélesztő
- 2 dl habtejszín
- 2 ek. porcukor
- 20 dkg eper
Elkészítés
01
A tésztához valókból a szokásosnál kicsit sűrűbb palacsintatésztát keverünk, az élesztőport beleszórjuk, és langyos helyen, letakarva legalább 20 percet állni hagyjuk. A tésztából palacsintasütőben kb. 8 centi átmérőjű palacsintákat sütünk. A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé a porcukorral édesítjük.
Tálaláskor a kis palacsinták tetejére tejszínhabot kanalazunk, a megtisztított és félbevágott eperrel díszítjük, végül az eperöntettel meglocsolva tálaljuk.
Eperből sosem elég! Ehhez a keltpalacsintához nagyon jól illik ez az epres-habos finomság. Biztos befutó a gyerekek körében.