x

Epres kelt palacsinta

Elkészítési idő
60
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 1.5 dl ásványvíz
  • 3 ek. olaj
  • 1 csomag szárított sütőélesztő
  • 2 dl habtejszín
  • 2 ek. porcukor
  • 20 dkg eper

Elkészítés

01

A tésztához valókból a szokásosnál kicsit sűrűbb palacsintatésztát keverünk, az élesztőport beleszórjuk, és langyos helyen, letakarva legalább 20 percet állni hagyjuk. A tésztából palacsintasütőben kb. 8 centi átmérőjű palacsintákat sütünk. A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé a porcukorral édesítjük.

Tálaláskor a kis palacsinták tetejére tejszínhabot kanalazunk, a megtisztított és félbevágott eperrel díszítjük, végül az eperöntettel meglocsolva tálaljuk.

Eperből sosem elég! Ehhez a keltpalacsintához nagyon jól illik ez az epres-habos finomság. Biztos befutó a gyerekek körében.

megosztás