Dióval töltött körte csónakok
Összetevők
- 1 csomag leveles tészta
- 15 dkg dió (darálva)
- 3 ek. baracklekvár
- 1 mokkáskanál rum ízlés szerint
- 1 ek. cukor ízlés szerint
- 2 db körte
- 1 db tojás
Elkészítés
01
A leveles tésztát kiolvasztjuk. A körtéket meghámozzuk és kettévágjuk. A magházat mélyen kikaparjuk, valamint az ér mentén is készítünk egy mélyedést.
02
Két kanál lekvárhoz annyi darált diót adunk, hogy egy sűrű masszát kapjunk. Ízlés szerint édesítjük és meglocsoljuk rummal. Ha a lekvár nem tartalmaz fahéjat, akkor tehetünk a masszába egy csipetnyit.
03
A tésztát vastagabbra nyújtjuk. A körtéket megtöltjük a dióval. Azt a helyet a tésztán, ahova a körtéket szánjuk, vékonyan, ecsettel megkenjük lekvárral, ráfektetjük töltelékkel lefele a körtéket, majd a gyümölcstől számított kb. 2 centire körbevágjuk. Megkenjük a tetejüket lekvárral, a tésztát felvert tojással. 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük.