Összetevők
- 0.25 kocka vaj
- 2 db alma
- 2 db körte
- 2 marék dió
- 0.5 kg diós kenyér
- 0.5 liter tej
- 2 ek. méz
- 0.5 db szerecsendió
- 0.5 tk. fahéj őrölve
- 5 csepp vanília aroma
Elkészítés
01
A sütőt 180 fokra állítom. Egy tűzálló tálat kivajazok. Az almát és a körtét megmosom, félbevágom, a magházát kiszedem és félcentis szeletekre vágom. A tejet a mézzel, a frissen reszelt szerecsendióval, a fahéjjal és a vaníliával alaposan elkeverem. A kenyeret centi vastagra szelem. A kenyér- és gyümölcsszeleteket a kivajazott tálba lerétegzem, nyakon öntöm az édes mártással és végül megszórom a dióval, a maradék vajat pedig darabokban elosztom a tál tetején. 40 perc alatt készre sül a desszert, ami hidegen és melegen egyaránt tálalható...