Összetevők
- 50 dkg túró
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom héja reszelve
- 7 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 3 db tojás
- 2 dl tej
- 7 dkg margarin
- 3 db alma
- 1 kk. fahéj
- 2 ek. étkezési keményítő
- 1.5 dl víz
Elkészítés
Először az almával dolgozzunk. Hámozzuk meg, majd vágjuk apró kockákra. Tegyük egy edénybe és adjunk hozzá 1,5 dl vizet, ízlés szerint cukrot, fahéjat és a citrom reszelt héját. Hagyjuk vagy 2-3 percet rotyogni, majd folyamatos keverés mellett, adjuk hozzá a keményítőt, hogy ne csomósodjon össze. Kis lángon folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Zselés, kocsonyás állagot kell kapnunk. Ne főzzük túl, mert a keményítő egy idő után elveszti hatását. Kenjünk ki egy magasabb falú piteformát vagy tepsit, majd morzsoljuk bele a túrót. Utána szórjuk meg egyenletesen a 2 vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával. A margarint megolvasztjuk és hozzákeverjük a többi hozzávalót. Ráöntjük a túróra és egy kicsit megmozgatjuk a formát, hogy minden egyes szegletébe kerüljön a folyékony alapból. Előmelegített sütőben 180 fokon legalább 45-50 percig sütjük. A vége előtt 10 perccel, amikor a túró már elég kemény, gyors mozdulatokkal kivesszük és rásimítjuk az almát és visszatesszük a maradék időre.