Összetevők
- 20 dkg babapiskóta
- 10 dkg sütőmargarin
- 3 dl víz
- 1 csomag vanília puding (főzés nélküli)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dl habtejszín
- 25 dkg túró (krémes)
- 10 dkg kristály-cukor
- 10 g zselatinpor
- 1 csomag tortazselé
Elkészítés
A babapiskótát jól összemorzsoljuk, majd az olvasztott margarinnal formázható masszává gyúrjuk. Egy 26 cm-es tortaforma alját kibélelünk sütőpapírral, majd egyenletesen belelapogatjuk a piskótásmasszát. 30 percere a hűtőbe tesszük pihentetni. Végül kivesszük a hűtőből, majd egy tálcára ráfordítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és visszahelyezzük a formába.
A pudingport simára keverjük a 2,5 dl vízzel, majd sűrűre főzzük és teljesen kihűtjük. A túrót a cukorral és az ízlés szerinti mennyiségű citromlével robotgéppel jól kikeverjük, majd belekeverjük a kihűlt pudingot. Végül hozzáadjuk a mazsolát is.
Az 1 dl vizet felforraljuk, majd a tűzről levéve simára keverjük benne a porzselatint. Teljesen kihűtjük, majd ezt is a túrós krémhez keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd kisebb adagokban, óvatosan fakanállal a túrós masszához keverjük. Végül ezt a túrós-habos krémet a tortaformában lévő piskóta alapra kanalazzuk.
Tetejét egyenletesen elsimítjuk és citromkarikákkal díszítjük. A tortazselét a tasakon lévő leírás szerint elkészítjük. A tortazselével leöntjük a torta tetejét, majd 2-3 órára a hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen.
A hűtőből kivéve rögtön tálaljuk. Nagyon finom, frissítő torta.