qwert

Citromos krémtúró torta

Elkészítési idő
60
perc

Összetevők

  • 20 dkg babapiskóta
  • 10 dkg sütőmargarin
  • 3 dl víz
  • 1 csomag vanília puding (főzés nélküli)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl habtejszín
  • 25 dkg túró (krémes)
  • 10 dkg kristály-cukor
  • 10 g zselatinpor
  • 1 csomag tortazselé

Elkészítés

01

A babapiskótát jól összemorzsoljuk, majd az olvasztott margarinnal formázható masszává gyúrjuk. Egy 26 cm-es tortaforma alját kibélelünk sütőpapírral, majd egyenletesen belelapogatjuk a piskótásmasszát. 30 percere a hűtőbe tesszük pihentetni. Végül kivesszük a hűtőből, majd egy tálcára ráfordítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és visszahelyezzük a formába.

02

A pudingport simára keverjük a 2,5 dl vízzel, majd sűrűre főzzük és teljesen kihűtjük. A túrót a cukorral és az ízlés szerinti mennyiségű citromlével robotgéppel jól kikeverjük, majd belekeverjük a kihűlt pudingot. Végül hozzáadjuk a mazsolát is.

03

Az 1 dl vizet felforraljuk, majd a tűzről levéve simára keverjük benne a porzselatint. Teljesen kihűtjük, majd ezt is a túrós krémhez keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd kisebb adagokban, óvatosan fakanállal a túrós masszához keverjük. Végül ezt a túrós-habos krémet a tortaformában lévő piskóta alapra kanalazzuk. 

04

Tetejét egyenletesen elsimítjuk és citromkarikákkal díszítjük. A tortazselét a tasakon lévő leírás szerint elkészítjük. A tortazselével leöntjük a torta tetejét, majd 2-3 órára a hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen.

Tálalás

A hűtőből kivéve rögtön tálaljuk. Nagyon finom, frissítő torta.

megosztás