Chokito
Összetevők
- 25 dkg sütőmargarin
- 25 dkg cukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál zselatinpor
- 1 dl tej
- 10 dkg tejpor
- 10 dkg rizspehely
Elkészítés
01
A margarint a fele cukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóval elkeverjük. A maradék cukrot megolvasztjuk, karamellizáljuk. A cukrozott margarint a karamellához adjuk folyamatos kevergetés mellett, és felfőzzük.
02
A hideg tejjel elkeverjük a zselatint, majd egy kis karamellás masszát adagolva hozzá (ne legyenek zselatincsomók), a felfőzött masszához adjuk, kicsit melegítjük, majd langyosra hűtjük.
03
Eközben a tejport elvegyítjük a rizspehellyel és a masszához adjuk. Folpackkal kibélelt őzgerincformába öntjük, elsimítjuk a masszát. Hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás
Másnap kiborítjuk a formából, a folpackot levéve szeleteljük.