Összetevők
- 12 dkg cékla
- 12 dkg étcsokoládé
- 6 dkg sütőmargarin
- 10 dkg porcukor
- 2 dkg étkezési keményítő
- 1 sütőpor
- 2 dkg kakaópor
- 5 dkg darált dió
- 2 db tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A céklát puhára főzzük, majd meghámozzuk és pépesítjük (én aprítóval pépesítettem). A csokoládét a margarinnal gőz fölött felolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk, majd egy tálba öntjük és állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat. Ezután ebben a sorrendben belekeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a pépesített céklát, a kakaót, a sütőporral összekevert darált diót és végül a keményítőt.
Pár perc alatt, így együtt simára keverjük. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát. Tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd előmelegített sütőbe helyezzük. Közepes lángon, kb. 25-30 percig sütjük (én légkeverésnél 30 percig sütöttem). A sütőből kivéve a formába langyosra hűtjük, majd rácsra helyezzük, és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.
Málnáshab
A málnát leturmixoljuk, majd egy szitán átszűrjük, hogy a magok ne kerüljenek bele. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a pépesített málnát.
A kihűlt tortát visszahelyezzük a formába, majd a tetejére kanalazzuk a habot. Hűtőbe tesszük, hogy a hab egy kicsit megdermedjen és a málnás ízzel jól összeérjen.
Tálaláskor ízlés szerint felszeleteljük.