qwetzuiop

Céklás brownie málnás habkoronával

Elkészítési idő
30
perc

Összetevők

  • 12 dkg cékla
  • 12 dkg étcsokoládé
  • 6 dkg sütőmargarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dkg étkezési keményítő
  • 1 sütőpor
  • 2 dkg kakaópor
  • 5 dkg darált dió
  • 2 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

01

A céklát puhára főzzük, majd meghámozzuk és pépesítjük (én aprítóval pépesítettem). A csokoládét a margarinnal gőz fölött felolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk, majd egy tálba öntjük és állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat. Ezután ebben a sorrendben belekeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a pépesített céklát, a kakaót, a sütőporral összekevert darált diót és végül a keményítőt.

02

Pár perc alatt, így együtt simára keverjük. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát. Tetejét egyenletesen elsimítjuk, majd előmelegített sütőbe helyezzük. Közepes lángon, kb. 25-30 percig sütjük (én légkeverésnél 30 percig sütöttem). A sütőből kivéve a formába langyosra hűtjük, majd rácsra helyezzük, és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.

Málnáshab

01

A málnát leturmixoljuk, majd egy szitán átszűrjük, hogy a magok ne kerüljenek bele. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a pépesített málnát.

02

A kihűlt tortát visszahelyezzük a formába, majd a tetejére kanalazzuk a habot. Hűtőbe tesszük, hogy a hab egy kicsit megdermedjen és a málnás ízzel jól összeérjen.

Tálalás

Tálaláskor ízlés szerint felszeleteljük.

megosztás