Összetevők
- 40 dkg marhabélszín
- 1 db citrom
- 20 dkg majonéz
- 2 teáskanál olívaolaj
- 2 teáskanál citromlé
- 2 teáskanál tejföl
Elkészítés
A bélszínből egy nagyon éles, hosszúpengéjű késsel leheletvékony szeleteket vágunk, amelyeket szépen elrendezünk egy előhűtött lapostányéron. Tálalásig folpackkal lefedve hűtőszekrénybe tesszük; a fóliát nyomkodjuk alaposan a húsra, hogy ne kaphasson levegőt.
A mártások elkészítési módja minden esetben megegyezik: az összes hozzávalót alaposan összekeverjük. Ennél a mártásnál a bazsalikomot az olajjal, a tejjel és a citromlével mixerben pürésítjük, így keverjük a majonézhez.
Tálalás előtt levesszük a fóliát, a bélszínszeleteket bekenjük citromlével (ezt végezhetjük az ujjunkkal, vagy egy ecsettel), sózzuk, borsozzuk, és gazdagon díszítjük a carpaccio mártással.
Egyszerű és mutatós, ha a mártást nejlonzacskóba töltjük, a zacskó egyik sarkára kis lyukat vágunk, és így húzunk rácsmintázatot a húsra. Bagettel kínáljuk.