sdfgh

Búzatortilla

Elkészítési idő
30
perc

Összetevők

  • 20 dkg liszt
  • 2 dl forró víz
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál sütőpor (elhagyható)

Elkészítés

01

A 20 dkg lisztet mérd ki egy hőálló keverőtálba a sóval és a sütőporral, öntsd nyakon a forró (a klasszik recept szerint forrásban lévő) vízzel, majd keverd villával, amíg a liszt felveszi a vizet. Hagyd hűlni, hogy aztán tudj vele dolgozni. Egy evőkanál liszt hozzáadásával dolgozd gombóccá (nem kell dagasztani). 

02

Golflabda méretű labdacsokat formázz, ezekből lisztes deszkán nyújts vékony korongokat (amit én nem tudtam, nekem négyzetek lettek). Közepesen forró, száraz serpenyőben pirítsd meg 30-30 másodperc alatt mindkét oldalukat, lefedhető tálra halmozd őket (különben kiszáradnak).

03

Tölthető burritonak igény szerint rizzsel, babbal, zöldségekkel, hússal, tejföllel, guacamoléval, salsával, korianderrel, lime-mal meglocsolva, ahogy tetszik. Félbehajtva, sajttal (meg amivel akarod) összesütve quesadillát kapsz.

megosztás