Összetevők
- 1 csomag réteslap
- 1 kis fej brokkoli
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- 500 g túró
- 1 tejföl
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 mokkáskanál majoranna
- 1 mokkáskanál petrezselyem
- 1 mokkáskanál szerecsendió
- 100 g vaj
- 2 evőkanál búzadara
Elkészítés
A brokkolit kis rózsákra szedjük, majd sós vagy ételízesítős vízben ropogósra főzzük. Az egyik fokhagymagerezdet vágjuk bele a vízbe. A végén szűrjük le.
Túróból használhatunk tehenet, juhot vagy fele-fele arányban is. Ha juhtúróval készítjük, akkor kevésbé kell ízesíteni. De pl. ricottát is használhatunk vagy más ízesített túrókat.
Keverjünk bele a 2 tojást, tejfölt, fűszereket, 2-3 reszeletnyi szerecsendiót és a másik préselt fokhagymát. Én hat lapos réteslapot vettem, így két darab, 3 lapos rétesem lett. Egy nedves konyharuhára fektessük az első lapot, majd kenjük meg az olvasztott vajjal, rá a következőt és azt is, majd a harmadikat.
Szórjuk meg búzadarával, a fele túróval és brokkolival. Aki szereti a brokkolit, ne sajnálja ki belőle, ahogy én tettem. Főleg ha sok a brokkoli tartalmasabb is lesz az ebédünk.
A rétes két szélét hajtsuk be és a konyharuha segítésével tekerjük fel, majd helyezzük egy sütőpapíros tepsire. Bőségesen kenjük meg a vajjal, majd 180 fokos előmelegített sütőben süssük szép aranybarnára.