Összetevők
- 2 csomag gesztenyemassza
- 2 evőkanál rum
- 1 dl habtejszín
- 2 evőkanál cukor
- 50 dkg alma
- 1 db tojásfehérje
- 5 dkg porcukor
- 9 db babapiskóta
Elkészítés
01
A gesztenyemasszát - miután szobahőmérsékleten fölengedtük - áttörjük, a rummal, a tejszínnel meg a cukorral habosra keverjük, majd letakarva hűtőszekrénybe tesszük. Az almákat megmossuk, magházukat kivájjuk, majd a gyümölcsöt alufóliával letakart sütőrácsra rakjuk.
02
Előmelegített sütőben, 180°C-on 45-50 perc alatt puhára sütjük, majd hűlni hagyjuk. Az almák húsát a héjból kikanalazzuk, tálba töltjük, majd a tojásfehérjét hozzáadva habosra keverjük, végül a porcukorral édesítjük.
03
A gesztenyekrémet meg az almahabot váltakozva kelyhekbe rétegezzük úgy, hogy minden réteg közé babapiskótát tördelünk. Tetejét tejszínhabbal és babapiskótával díszítjük.