dfh

Boszorkánykrém

Elkészítési idő
60
perc

Összetevők

  • 2 csomag gesztenyemassza
  • 2 evőkanál rum
  • 1 dl habtejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 50 dkg alma
  • 1 db tojásfehérje
  • 5 dkg porcukor
  • 9 db babapiskóta

Elkészítés

01

A gesztenyemasszát - miután szobahőmérsékleten fölengedtük - áttörjük, a rummal, a tejszínnel meg a cukorral habosra keverjük, majd letakarva hűtőszekrénybe tesszük. Az almákat megmossuk, magházukat kivájjuk, majd a gyümölcsöt alufóliával letakart sütőrácsra rakjuk. 

02

Előmelegített sütőben, 180°C-on 45-50 perc alatt puhára sütjük, majd hűlni hagyjuk. Az almák húsát a héjból kikanalazzuk, tálba töltjük, majd a tojásfehérjét hozzáadva habosra keverjük, végül a porcukorral édesítjük.

03

A gesztenyekrémet meg az almahabot váltakozva kelyhekbe rétegezzük úgy, hogy minden réteg közé babapiskótát tördelünk. Tetejét tejszínhabbal és babapiskótával díszítjük.

megosztás