Összetevők
- 250 g gesztenye
- 200 g darált mandula
- 1 rum
- 2 kakaó
- 1 liter tej
- 2 csomag vanília puding (főzés nélküli)
- 7 evőkanál cukor
- 1 doboz áfonya
- 1 doboz ribizli
- 0.5 evőkanál cukor
- 1 evőkanál keményítő
Elkészítés
Az alapot és a pudingot érdemes egy nappal előbb elkészíteni, vagy az egész tortát is, ha van időnk. A gyümölcs részének elég, ha kihűl.
A gesztenyét nem kell külön cukrozni, ha édes változatot veszünk. Adjuk hozzá a mandulát, kakaót, ízlés szerinti rumot, majd gyúrjuk masszává. Válasszunk ki egy tetszésünknek megfelelő tálat vagy tortaformát (érdemes csattósat). Ebből az adagból kb. 20x20 cm torta készült.
Az a lényeg, hogy a gesztenye alj ne legyen túl vastag, max. ujjnyira formázva tökéletes.
Tegyük hűtőbe.
A tasakon található leírás szerint készítsük el a pudingot. Érdemes egy deci tejet levenni, hogy egy kicsit sűrűbb legyen. Öntsük a gesztenyés aljra, majd hagyjuk hűlni és dermedni a hűtőben.\
A tetejéhez a bogyókat tegyük egy edénybe, adjunk hozzá egy kis vizet és cukrot, majd forraljuk fel. A keményítőt oldjuk fel egy kis vízzel, majd adjuk a gyümölcshöz. Utána már nem kell forralni és addig keverjük, míg zselés állagot nem kap. A keveréssel óvatosan bánjunk, hogy a bogyók ne törjenek össze. Öntsük a puding tetejére, majd fogyasztásig tartsuk hűtőben.