Bogyós, gesztenyés, mandulás torta

Elkészítési idő
60
perc

Összetevők

  • 250 g gesztenye
  • 200 darált mandula
  • 1 rum
  • 2 kakaó
  • 1 liter tej
  • 2 csomag vanília puding (főzés nélküli)
  • 7 evőkanál cukor
  • 1 doboz áfonya
  • 1 doboz ribizli
  • 0.5 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál keményítő

Elkészítés

01

Az alapot és a pudingot érdemes egy nappal előbb elkészíteni, vagy az egész tortát is, ha van időnk. A gyümölcs részének elég, ha kihűl.

02

A gesztenyét nem kell külön cukrozni, ha édes változatot veszünk. Adjuk hozzá a mandulát, kakaót, ízlés szerinti rumot, majd gyúrjuk masszává. Válasszunk ki egy tetszésünknek megfelelő tálat vagy tortaformát (érdemes csattósat). Ebből az adagból kb. 20x20 cm torta készült.

03

Az a lényeg, hogy a gesztenye alj ne legyen túl vastag, max. ujjnyira formázva tökéletes.

04

Tegyük hűtőbe.

05

A tasakon található leírás szerint készítsük el a pudingot. Érdemes egy deci tejet levenni, hogy egy kicsit sűrűbb legyen. Öntsük a gesztenyés aljra, majd hagyjuk hűlni és dermedni a hűtőben.\

06

A tetejéhez a bogyókat tegyük egy edénybe, adjunk hozzá egy kis vizet és cukrot, majd forraljuk fel. A keményítőt oldjuk fel egy kis vízzel, majd adjuk a gyümölcshöz. Utána már nem kell forralni és addig keverjük, míg zselés állagot nem kap. A keveréssel óvatosan bánjunk, hogy a bogyók ne törjenek össze. Öntsük a puding tetejére, majd fogyasztásig tartsuk hűtőben.

megosztás