zteq

Bazsalikomos karotta

Elkészítési idő
30
perc

Összetevők

  • 60 dkg új karotta
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 csipet
  • 1 csipet frissen őrölt fehér bors
  • 1 csokor bazsalikom
  • 2 dkg vaj

Elkészítés

01

A karottát – különösen új korában – nem kell feltétlenül meghámozni, elegendő, ha a konyhai kiskefével alaposan megsikáljuk. A megtisztított karottát 3-4 centis hasábokra daraboljuk, és lobogva forró sós vízben 5 perc alatt roppanósra főzzük.

02

Leszűrjük, lecsepegtetjük, és a serpenyőben megforrósított olívaolajra dobjuk. Kissé megsózzuk, megborsozzuk és meghintjük két evőkanálnyi apróra vágott friss bazsalikomlevéllel.

03

Kevergetve kb. 5 percig így pároljuk, majd hozzáadjuk a vajat, de ezt már éppen csak megolvasztjuk rajta és máris tálaljuk. 

Tetejére dízsítésül friss bazsalikomleveleket szórhatunk.

megosztás