Bazsalikomos karotta
Összetevők
- 60 dkg új karotta
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 csipet só
- 1 csipet frissen őrölt fehér bors
- 1 csokor bazsalikom
- 2 dkg vaj
Elkészítés
01
A karottát – különösen új korában – nem kell feltétlenül meghámozni, elegendő, ha a konyhai kiskefével alaposan megsikáljuk. A megtisztított karottát 3-4 centis hasábokra daraboljuk, és lobogva forró sós vízben 5 perc alatt roppanósra főzzük.
02
Leszűrjük, lecsepegtetjük, és a serpenyőben megforrósított olívaolajra dobjuk. Kissé megsózzuk, megborsozzuk és meghintjük két evőkanálnyi apróra vágott friss bazsalikomlevéllel.
03
Kevergetve kb. 5 percig így pároljuk, majd hozzáadjuk a vajat, de ezt már éppen csak megolvasztjuk rajta és máris tálaljuk.
Tetejére dízsítésül friss bazsalikomleveleket szórhatunk.