Barackos túrós palacsinta
Összetevők
- 12.5 dkg finomliszt
- 12.5 dkg Graham-liszt
- 2 db tojás
- 1.5 evőkanál olaj
- 1 csipet só
- 5 dl tej
- 1.5 dl ásványvíz
- 50 dkg tehéntúró
- 4 evőkanál tejföl
- 4 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál mazsola
- 50 dkg sárgabarack befőtt
Elkészítés
01
A hagyományos módon palacsintát sütünk, de ha lehet, a tésztához való liszt fele teljes kiőrlésű, azaz Graham-liszt legyen. Így nemcsak egészségesebb, de az íze is kicsit különlegesebb lesz. (16 db palacsintát tudunk elkészíteni)
02
A töltelékhez a túrót villával összetörjük, majd a tejföllel, a cukorral ( mézzel), a megmosott mazsolával és a levétől lecsöpögtetett sárgabarackkal összekeverjük.
03
A palacsintákat ezzel a barackos túrókrémmel megkenjük és felgöngyöljük.
04
Tálaláskor félbevágjuk, porcukorral meghintjük. Aki igazi ínyenc, készíthet hozzá egy kis vaníliasodót is.