Összetevők
- 10 dkg mascarpone sajt
- 1 dl habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg sárgabaracklekvár
- 1 db lime
- 1 dl rum
- 2 db zsaletinlap
- 1 Angostura
Elkészítés
01
Vízbe áztatjuk a zselatinlapokat. Felmelegítjük a rumot. Az őszibarackot kockára vágjuk.
02
A sárgabaracklekvárt (15 dkg) felforraljuk és a kinyomkodott zselatint feloldjuk benne. Hozzáöntjük a rumot is.
03
Habbá verjük a tejszínt, a mascarponéba forgatjuk, belekeverjük a mandulaaromát, a vaníliás cukrot, a lekvárt (5 dkg), a zöldcitrom levét és héját, és a végén hozzáadjuk az őszibarackot.
04
A barackkrémet desszertes kelyhekbe vagy megfelelő poharakba, tálkákba adagoljuk, tetejét elsimítjuk és leöntjük a zselatinos lekvárral. Hűtőszekrénybe tesszük kb. három órára.