qwert

Barack verrines barackzselével

Elkészítési idő
30
perc

Összetevők

  • 10 dkg mascarpone sajt
  • 1 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg sárgabaracklekvár
  • 1 db lime
  • 1 dl rum
  • 2 db zsaletinlap
  • 1 Angostura

Elkészítés

01

Vízbe áztatjuk a zselatinlapokat. Felmelegítjük a rumot. Az őszibarackot kockára vágjuk. 

02

A sárgabaracklekvárt (15 dkg) felforraljuk és a kinyomkodott zselatint feloldjuk benne. Hozzáöntjük a rumot is.

03

Habbá verjük a tejszínt, a mascarponéba forgatjuk, belekeverjük a mandulaaromát, a vaníliás cukrot, a lekvárt (5 dkg), a zöldcitrom levét és héját, és a végén hozzáadjuk az őszibarackot.

04

A barackkrémet desszertes kelyhekbe vagy megfelelő poharakba, tálkákba adagoljuk, tetejét elsimítjuk és leöntjük a zselatinos lekvárral. Hűtőszekrénybe tesszük kb. három órára.

megosztás