Balzsamecetes radicchio saláta szalonnával
Összetevők
- 0.5 dl olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg Regnum császárszalonna
- 2 fej radicchio saláta
- 1 dl balzsamecet
- 10 dkg parmezán
Elkészítés
01
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a hagymát vékonyan, a radicchiót vastagon szeleteljük. A szalonnát wokban kisütjük, a zsírból kivéve félretesszük.
02
Kiöntjük a zsírt a wokból, majd olívaolajban megfonnyasztjuk a hagymát, hozzátesszük a zöld olívabogyókat, a radicchio salátát, sózzuk, borsozzuk.
03
Felöntjük balzsamecettel és jól összekeverjük. Ha langyosra melegedett, tálaljuk.
Tálalás: A salátát tányérokra adagoljuk, és parmezánforgáccsal megszórjuk.